همزمان با فرارسیدن عید سعید قربان، اداره کل دامپزشکی استان بوشهر تدابیر ویژهای را برای تضمین سلامت و بهداشت عمومی در طول مراسم ذبح دامهای قربانی اتخاذ کرده است. هدف اصلی این تمهیدات، اطمینان از ذبح دامها تحت نظارتهای بهداشتی و شرعی و پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
دکتر مهدی تنگستانی مکان، مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر، اعلام کرد که این نهاد به صورت ویژه بر اجرای طرح نظارت و کنترل بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی مردمی تمرکز خواهد کرد. در همین راستا، ۳۴ اکیپ نظارتی متشکل از ۱۳ اکیپ ثابت و ۲۱ اکیپ سیار، برای ارائه خدمات رایگان در روز عید قربان، ساماندهی و تجهیز شدهاند. این اکیپها شامل ۱۰ دامپزشک، ۳۰ بازرس بهداشت گوشت و ۱۰ ناظر شرعی هستند که در کشتارگاهها و نقاط تعیینشده در شهرستانها مستقر خواهند شد.
اهمیت ذبح در کشتارگاه و توصیههای بهداشتی تیمهای دامپزشکی از صبح روز عید سعید قربان فعال خواهند بود و به مردم توصیه میشود برای جلوگیری از انتشار بیماریهای خطرناکی مانند تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF)، از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کرده و دامهای قربانی خود را در کشتارگاهها یا مکانهای مجاز تعیینشده ذبح کنند. ذبح در این مراکز، تحت نظارت کامل دامپزشکی و ناظران شرعی، سلامت گوشت و رعایت موازین شرعی را تضمین میکند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر بر نکتهای حیاتی برای مصرفکنندگان تأکید کرد: گوشت تازه ذبحشده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود و سپس مورد استفاده قرار گیرد. این اقدام، با از بین بردن ویروس بیماری تب کریمه کنگو، خطر انتقال آن به انسان را به حداقل میرساند. علاوه بر این، توصیه اکید میشود که در هنگام آمادهسازی و قطعهبندی گوشت، حتماً از دستکش استفاده شود تا تماس مستقیم با خون و ترشحات دامی به حداقل برسد.
این تمهیدات ویژه، نشاندهنده مسئولیتپذیری اداره کل دامپزشکی بوشهر در قبال سلامت جامعه و تلاش برای برگزاری هرچه بهتر و ایمنتر مراسم عید قربان است. همکاری مردم با این اکیپهای نظارتی و رعایت نکات بهداشتی، نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی خواهد داشت.