با وجود رفع ممنوعیت فصلی واردات برنج، محمولههای ثبت سفارششده در خرداد ماه هنوز به مرحله بارگیری نرسیدهاند. طبق اعلام رئیس انجمن واردکنندگان برنج کشور، مشکل تأمین ارز از سوی بانک مرکزی موجب تأخیر در ارسال بار از مبادی خارجی شده و چالش جدی در تأمین برنج وارداتی پدید آورده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت طبق روال سالانه از پایان تیرماه تا پایان آبان اجرایی میشود، اما امسال به دلیل شرایط خاص و پیامدهای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، این ممنوعیت با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی لغو شده است. با وجود این، ثبت سفارش جدید برای واردات برنج هنوز از سوی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد اعلام نشده است.
کریم اخوان اکبری، رئیس انجمن واردکنندگان برنج، در اینباره توضیح داد: ثبت سفارشهای انجامشده در خرداد، نیاز بازار تابستان را تأمین خواهد کرد و فعلاً نیازی به ثبت سفارش جدید نیست. با این حال، نبود تخصیص ارز موجب شده تا سفارشهای قبلی به مرحله بارگیری نرسند و تأمینکنندگان خارجی به دلیل دریافتنکردن وجه، از ارسال محمولهها خودداری کنند.
او افزود: اگر پرداختهای مربوط به ثبت سفارشهای بهمن و اسفند نیز انجام نشود، احتمال دارد بارهایی که حتی بارگیری شدهاند، توسط طرف خارجی تخلیه و بازگردانده شوند.

به گفته اخوان اکبری، در حال حاضر محمولههایی نیز در گمرکات کشور دپو شدهاند که منتظر ارسال مدارک حمل و دریافت تأییدیههای مالی هستند. این تأخیرها، با وجود آمادگی تأمینکنندگان خارجی، بر روند عرضه بازار داخلی تأثیر گذاشته است.
وی در پایان به ورود برنجهای داخلی با شروع فصل برداشت اشاره کرد و گفت: با عرضه برنجهای فجر، ندا و شیرودی از شهریور، بخشی از کمبود موجود در بازار جبران شده و تا حدودی به ثبات قیمتها و تعادل عرضه کمک خواهد کرد.
در حال حاضر تأمین ارز برای واردات برنج و رفع موانع پرداختهای خارجی به عنوان یکی از اولویتهای کلیدی در مسیر تنظیم بازار تلقی میشود و لازم است هماهنگی بین دستگاههای اقتصادی و بانک مرکزی به سرعت صورت گیرد.