معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران در واکنش به نارساییهای اخیر در بازار برخی کالاهای اساسی، از رصد هوشمند انبارها، تشدید نظارتها و برخورد قاطع با تولیدکنندگان و توزیعکنندگان متخلف خبر داد. این اقدامات با هدف بازگرداندن آرامش به بازار و اطمینان از دسترسی مردم به اقلام ضروری صورت میگیرد.
چالش قیمتگذاری دستوری و تأخیر در ابلاغ
حشمتالله عسگری، معاون اقتصادی استانداری تهران، درباره وضعیت برخی کالاهای اساسی در بازار پایتخت اظهار داشت: “برخی از کالاها به واسطه تغییرات سالانه در دستمزد و قیمت مواد اولیه، مشمول قیمتگذاری هستند و از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هر ساله در ابتدای سال مورد بررسی، تصمیمگیری و اعلام قرار میگیرند.”
او با بیان اینکه این فرآیند گاهی با وقفههایی همراه میشود، افزود: “متأسفانه در برخی مواقع به دلیل این تأخیر، نارساییهایی در بازار به وجود میآید؛ به نحوی که هم تولید برخی کارخانههای مشمول قیمتگذاری دستوری کاهش مییابد و هم امتناع از فروش در سطح خردهفروشی اتفاق میافتد.” این پدیده معمولاً در ابتدای سال بروز میکند و در سال جاری نیز در برخی گروههای کالایی نظیر شکر و روغن با آن مواجه بودهایم.

برخورد با متخلفان و رصد انبارهای بزرگ
عسگری با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص اظهار کرد: “امیدواریم سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف قیمت شکر و روغن خوراکی اقدام کند. در حال حاضر در سطح شهر برای این دو قلم محدودیتهایی گزارش شده و طبق بررسیهای ما، نارساییهایی در برخی نقاط وجود داشته است؛ البته به طور قطع با واحدهای تولیدکننده متخلف و انبارهای بزرگ، برخورد خواهد شد.”
وی در ادامه تأکید کرد: “انبارهای بزرگ در سطح استان تحت رصد هوشمند قرار دارند و به شکل مداوم کنترل میشوند. هیچگونه محدودیتی برای عرضه این کالاها به بهانه انتظار برای اصلاح قیمت از سوی سازمان، تا زمان اعلام تصمیم نهایی، مورد قبول نیست.” عسگری با تأکید بر برخورد قاطع با متخلفان گفت: “برخورد با واحدهای متخلف در حوزه تولید و توزیع اقلام مصرفی با شدت دنبال میشود و همین رویکرد درباره سایر گروههای کالایی نیز اجرا شده است.” او همچنین اضافه کرد که خوشبختانه طی این مدت آرامش نسبی در بازار ارز نیز به کاهش انتظار افزایش قیمتها در بازار کمک کرده است.
موجودی کافی در انبارهای استراتژیک و لزوم هماهنگی
معاون اقتصادی استانداری تهران وضعیت موجودی کالا در سطح استان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: “موجودی کالاها، هم در شبکه میانی و هم در شبکه خردهفروشی استان تهران قابل قبول است. حتی در خصوص کالای شکر، با وجود برخی محدودیتها در سطح خردهفروشی، در انبارهای استراتژیک هیچگونه کمبودی وجود ندارد.”
عسگری با تأکید بر ضرورت هماهنگی میان نهادهای ذیربط خاطرنشان کرد: “هماهنگی میان سازمان حمایت و انجمنهای صنفی مرتبط باید با سرعت بیشتری انجام شود. هر میزان این هماهنگی و سرعت عمل بالاتر باشد، نارضایتی در سطح بازار نیز کاهش خواهد یافت.”
او در پایان گفت: “تمام ظرفیت دستگاههای اجرایی از جمله صنعت، معدن، جهاد کشاورزی، بازرسی و بسیج اصناف برای مدیریت بازار به کار گرفته شده است تا در این مقطع، هیچگونه خدشهای به روند توزیع و تأمین کالا وارد نشود.”
با توجه به این تمهیدات، آیا به نظر شما تشدید نظارتها و رصد هوشمند انبارها میتواند به طور کامل به نارساییها و کمبودهای مقطعی در بازار پایان دهد؟