دان پتیت، فضانورد باسابقه ناسا، تصویری چشمگیر از درخشش شبانه شهرهای جنوب شرق آسیا از منظر ایستگاه فضایی بینالمللی منتشر کرده است؛ تصویری که نهتنها شگفتی زمین را در تاریکی فضا نشان میدهد، بلکه نگاهی نو به ترکیب فناوری عکاسی و حرکت مدار دارد.
در این عکس خارقالعاده، نور چراغهای نارنجی شهرها و قایقهای ماهیگیری، در میان تاریکی اعماق فضا، خودنمایی میکنند. با وجود حرکت بسیار سریع ایستگاه فضایی بهسرعت تقریبی ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت و استفاده از نوردهی طولانی، ستارگان دوردست به طرز جالبی واضح باقی ماندهاند. این امر بهلطف استفاده از فناوری «ردیاب نجومی» یا sidereal drive ممکن شده؛ دستگاهی که دوربین را همراستا با حرکت ظاهری ستارگان تنظیم میکند تا از محوشدگی آنها جلوگیری شود.
به گزارش دیجیتالترندز، پتیت که در آخرین مأموریت خود مجموعهای از تصاویر و ویدیوهای خیرهکننده از زمین و فضا ثبت کرده، در خصوص آمادگی دوربینها در ایستگاه فضایی توضیح داده: «ما معمولاً هیچ دوربینی را خاموش نمیکنیم، لنزها همیشه بدون درپوش و آماده هستند—ویژه دوربینهایی که کنار پنجره کاپولا قرار دارند.»

او گفته است که برای ثبت لحظات نایاب، همیشه چند دوربین با لنزهای متنوع در دسترس دارد: از تلهفوتو ۲۰۰ میلیمتری گرفته تا لنز واید ۱۴ میلیمتری. این تنوع باعث میشود بتواند در کسری از ثانیه از منظرهای بیبدیل مانند زادگاهش یا اهرام مصر عکاسی کند.
پتیت، در ۷۰ سالگی، عنوان مسنترین فضانورد فعال ناسا را در اختیار دارد و با وجود آنکه حضور آیندهاش در ایستگاه فضایی هنوز قطعی نیست، اما همچنان با تصاویر و روایتهای منحصربهفردش از فضا، الهامبخش میلیونها دنبالکننده است.