دانشگاه تربیت مدرس با هدف توسعه آموزشهای تخصصی در حوزه علوم پزشکی، دوره دکتری رشته سمشناسی را در دانشکده علوم پزشکی این دانشگاه راهاندازی کرد. این اقدام در راستای پاسخ به نیازهای علمی و تخصصی کشور در زمینه سمشناسی و ارتقاء سطح آموزش و پژوهش در این حوزه صورت گرفته است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر تاجبخش در نشست شورای دانشگاه با اشاره به اهمیت راهاندازی این رشته، توضیحاتی درباره روند طرح آن در کمیسیون برنامهریزی جامع آموزشی و شورای آموزشی ارائه کرد. در ادامه، دکتر محسن رضایی، مدیر گروه سمشناسی دانشکده علوم پزشکی، به تشریح دلایل علمی و کاربردی تأسیس این دوره پرداخت.
وی با تأکید بر ضرورت تربیت نیروهای متخصص، متعهد و کارآمد برای پاسخگویی به نیازهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزود: هدف از راهاندازی این رشته، آموزش و پرورش اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و متخصصانی است که بتوانند در حوزههای مختلف سمشناسی نقشآفرینی کنند. این حوزه شامل تولید داروهای نوین، تشخیص و پیشگیری از مسمومیتها، درمان با آنتیدوتها، سنجش شدت سمیت مواد، شناسایی و اندازهگیری سموم و داروها در نمونههای زیستی و غیرزیستی، ایمنی غذایی و سمشناسی قانونی است.
دکتر رضایی همچنین به گستردگی و تنوع شاخههای تخصصی سمشناسی اشاره کرد و گفت: فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در زمینههایی مانند سمشناسی تجزیهای، بیوشیمیایی، سلولی و مولکولی، بالینی، نظارتی و محیطی فعالیت کنند. این متخصصان در حال حاضر در مراکز درمانی ویژه مسمومیتها، سازمان پزشکی قانونی، مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم، صنایع داروسازی و مراکز تحقیقاتی پزشکی و دارویی مشغول به کار هستند.

وی در ادامه به ضرورت بازنگری برنامه درسی این رشته اشاره کرد و توضیحاتی درباره ساختار جدید دروس، شامل دروس جبرانی، الزامی و تخصصی، ارائه داد. همچنین جدول ترمبندی و مقایسهای دروس بازنگریشده نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان این نشست، بازنگری برنامه درسی دورههای کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی نیز با رأی اکثریت اعضای شورا به تصویب رسید. این اقدامات نشاندهنده رویکرد دانشگاه تربیت مدرس در بهروزرسانی مستمر برنامههای آموزشی و پاسخگویی به نیازهای علمی کشور است.