فائو قیمت جهانی موادغذایی کاهش یافت
افت شاخص قیمت مواد غذایی فائو در اکتبر
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه اکتبر با ادامه روند نزولی خود به ۱۲۶.۴ واحد رسید. این رقم در مقایسه با ۱۲۸.۵ واحد سپتامبر کاهش نشان میدهد و نسبت به اوج تاریخی مارس ۲۰۲۲ بیش از ۲۱ درصد پایینتر است.
کاهش قیمت شکر و لبنیات در بازار جهانی
بر اساس گزارش فائو، شاخص قیمت شکر در اکتبر با افت ۵.۳ درصدی به پایینترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۰ رسید. همچنین شاخص قیمت لبنیات با کاهش ۳.۴ درصدی نسبت به سپتامبر، تحت تأثیر افت قیمت شیر خشک و کره ناشی از افزایش صادرات اتحادیه اروپا و نیوزیلند، روند نزولی را تجربه کرد.

تغییرات قیمت گوشت و روغنهای گیاهی
پس از هشت ماه افزایش متوالی، شاخص قیمت گوشت در اکتبر دو درصد کاهش یافت. قیمت گوشت خوک و مرغ بیشترین افت را داشت، اما گوشت گاو به دلیل تقاضای جهانی بالا همچنان با رشد همراه بود. در مقابل، شاخص قیمت روغنهای گیاهی با ۰.۹ درصد افزایش به بالاترین سطح خود از ژوئیه ۲۰۲۲ رسید.
چشمانداز تولید غلات در سال ۲۰۲۵
فائو در گزارشی جداگانه پیشبینی کرد تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۵ به ۲.۹۹۰ میلیارد تن برسد که اندکی بالاتر از برآورد قبلی این سازمان است. این رقم نشاندهنده رشد ۴.۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۴ است. انتظار میرود تولید ذرت و برنج به رکوردهای جدیدی دست یابد و تولید سایر غلات اصلی نیز افزایش پیدا کند.
جمعبندی
کاهش قیمت جهانی مواد غذایی در ماههای اخیر نشاندهنده تأثیر عرضه فراوان در بازارهای بینالمللی است. با وجود افت قیمت شکر، لبنیات و گوشت، افزایش قیمت روغنهای گیاهی و رشد پیشبینیشده تولید غلات، چشمانداز بازار جهانی مواد غذایی در سال آینده با ثبات نسبی همراه خواهد بود.



